O nama

Specijalna bolnica za rehabilitaciju ”Termal” u Banji Vrdnik smeštena je na idealnoj poziciji, između Beograda i Novog Sada, a u samom središtu Fruške gore – jednom od najlepših Nacionalnih parkova u ovom delu Evrope.

još od 1995.

naša ponuda

SPOLJAŠNJI I UNUTRAŠNJI BAZENI

”Termal” raspolaže sa ukupno 6 bazena.

Čuven po najvećem zatvorenom bazenu u Srbiji, ”Termal” Vam nudi i olimpijski bazen na otvorenom, kao i dečje bazene na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Sa termalnom vodom konstantne temperature od 32,8°C na izvoru i minimum 29 °C u zimskim danima, svi bazeni nude Vam vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak prema vašim potrebama.

Pogledaj još

MEDICINSKI TRETMANI
 • DIJAGNOSTIČKI ULTRAZVUK

 • LABORATORIJSKE USLUGE

 • MASAŽA I VEŽBE

 • HIDROTERAPIJE

 • TERMOTERAPIJE

 • ELEKTRO I LASER TERAPIJE

 • KINEZITERAPIJA

 • SHOCK WAVE TERAPIJA

 • AKUPUNKTURA

 • TERMALNA VODA

 • HIPERBARIČNA OKSIGENACIJA

Pogledaj još

SMEŠTAJNI KAPACITETI

SB ”Termal” Vam nudi 280 ležaja tokom cele godine.

Sa raznolikom ponudom od 106 jednokrevetnih, dvokrevetnih, trokrevetnih i lux soba, pružamo Vam potpuni komfor i uživanje u prijatnom ambijentu.

Nudimo Vam pojedinačni, boravak u paru, porodični ili grupni boravak, kao i mogućnost organizovanja seminara, kongresa i poslovnih sastanaka u našoj kongresnoj dvorani kapaciteta 500 mesta ili banket sali za 15-30 osoba.

Takođe, imamo mogućnost organizovanja boravaka i priprema sportskih ekipa kojima su na raspolaganju vrhunski opremljena teretana, bazeni i teren za veliki fudbal.

Pogledaj još

RESTORAN

Raspolažemo sa 2 velike restoranske sale od kojih svaka ima kapacitet 140 mesta.

Takođe, imamo i veliku letnju terasu kapaciteta 100 mesta.

Tokom letnje sezone, rade i natkrivene terase i šankovi na otvorenom u blizini bazena, sa bogatom ponudom jela sa roštilja, hladnih pića, sladoleda…

U sklopu unutrašnjeg bazena nalazi se kaffe bar a u holu recepcije veliki aperitiv bar sa bogatom ponudom pića.

Pansionski doručak je na bazi ”švedskog stola” a za večeru su svakoga dana u ponudi dva jela. Svakoga dana u ponudi za ručak su dva kompletna menija (čorba ili supa, glavno jelo, salata, kolač ili voće, hleb) a sredom i petkom je u ponudi i treći, posni meni.

Pogledaj još

KONGRESNA I BANKET SALA

Kongresna sala kapaciteta 500 sedećih mesta za kongrese, predavanja, tribine i razne druge skupove.

Sala se po potrebi može smanjivati pomeranjem lakih pregradnih zidova, a iznajmljuje se sa potrebnom tehnikom (ozvučenjem, projektorom, platnom, laptopom) na dva sata, pola dana, dan, nekoliko dana, sa osveženjem ili bez, po potrebi sa ishranom, korišćenjem bazena i saune, prenoćištem.

Banket sala za poslovne sastanke, seminare, tim bildinge, predavanja…

Kapacit sale je 15-30 sedećih mesta, iznajmljuje se sa potrebnom tehnikom (ozvučenjem, projektorom, platnom, laptopom) na dva sata, pola dana, dan, nekoliko dana, sa osveženjem ili bez, po potrebi sa ishranom, korišćenjem bazena i saune, prenoćištem.

Pogledaj još

PRIPREME SPORTSKIH EKIPA, GRUPNE POSETE, TIM BILDINZI…

”Termal raspolaže sa 6 bazena sa termomineralnom vodom, odlično opremljenom teretanom-salom za fitness, dve velike restoranske sale a moguće je korišćenje velikog fudbalskog terena standardnih dimenzija sa 3 svlačionice na samo 500 metara od naših objekata. Samim tim, ”Termal” je idealan za pripreme sportskih ekipa koje su naši česti gosti kako leti, tako i zimi.

Takođe, organizujemo i grupne welness, relax i Team Building varijante u skladu sa Vašim željama i potrebama, a gde su Vam na raspolaganju bazeni, sauna, podvodna i klasična masaža, sportski tereni, teretana, stručnjaci iz oblasti vežbanja i nutricionizma, Staza zdravlja za planinarenje, itd,

Pogledaj još

manifestacije u našoj okolini

VIDOVDANSKI SABOR

Najvažnija godina za Vrdnik i vrdničku Ravanicu je 1697. godina, kada u ovaj opusteli i porušeni manastir dolazi kir Dimitrije i sa sobom donosi mošti Svetog kneza Lazara.

Želeći da očuvaju tradiciju, Vrdničani svake godine 28. juna organizuju „Vidovdanski sabor“ za vreme koga posebnu pažnju posvećuju negovanju tradicije, vrednostima materijalne i duhovne kulture, narodnim običajima i verovanjima naroda ovog kraja.

DANI VINA U RIVICI

U duhu tradicije, u Rivici (udaljenoj samo 5 km od „Termala“) krajem januara se organizuju „Dani vina“.

Tih dana sve je posvećeno vinima i sremskoj kuhinji. Piju se špriceri, jedu čvarci, krvavice i kobasice, biraju se najbolji podrumi i proizvođači vina. Celu atmosferu upotpunjuju tamburaši i igrači u narodnim sremačkim nošnjama.

PUDARSKI DANI

Manifestacija posvećena pudaru – čuvaru vinograda od početka zrenja grožđa pa do berbe.

Upravo u tom periodu (treći vikend septembra) u opštini Irig održavaju se „Pudarski dani“. Ukoliko budete naši gosti u tom periodu, ne propustite da probate najbolji pudarski paprikaš, okušate se u berbi grožđa, provozate zapregama i, naravno, probate vrhunska fruškogorska vina.

DOSITEJEVIM STAZAMA

Ako ste ljubitelj prirode, Planinarsko društvo „Dr. Laza Marković“ iz Iriga, svake godine u maju organizuje planinarenje pod nazivom „Dositejevim stazama“.

Tom prilikom možete učestovati u pohodu na Frušku goru i njene manastire, nakon čega Vas očekuje zabava u planinarskom domu na Iriškom vencu.

FRUŠKOGORSKI MARATON

Ako želite da se dokažete sebi, da započnete bitku za zdrav život, poboljšate psihofizičku kondiciju, „Fruškogorski maraton“ je manifestacija za Vas.

Održava se svake godine oko 1. maja i traje dva dana. Na maratonu učestvuje preko 10.000 maratonaca, ljubitelja prirode, planinara, entuzijasta iz celog regiona i brojnih evropskih zemalja.

Obilazak manastira

Dolaskom u SB „Termal“ imate jedinstvenu priliku da obiđete čak 16 srednjovekovnih pravoslavnih manastira koji Fruškoj gori daju epitet još jedne srpske ”Svete gore” i svrstavaju je među najveće i najznačajnije svetkovine srpskog naroda.
Sa burnom istorijom, arhitektonskom i likovnom lepotom, a naročito značajem i ulogom duhovnog središta srpskog naroda, neki od fruškogorskih manastira sigurno će biti Vaša nezaobilazna destinacije.
Najbliže – vrdničku Ravanicu i manastir Jazak nikako ne smete zaobići, nalaze se na svega 1 km, odnosno 4 km od ”Termala”.
MANASTIR RAVANICA

Manastir je najpoznatiji po moštima Svetog Kneza Lazara koje su tu donešene posle „Velike seobe Srba“. I danas se u manastiru nalazi deo njegovih moštiju, ali i mošti Svete Velikomučenice Anastasije iz 3. veka, kao i svetinje sa Hristovog groba.

Vrdnička Ravanica ušuškana u samoj banji poznata je i po jednom od najlepših manastirskih konaka na Fruškoj gori.

MANASTIR JAZAK

Jedinstvena kombinacija stare srpske arhitekture sa baroknim i, što je posebno interesantno, islamskim uticajima, izdavaja ovaj najmlađi fruškogorski manastir (polovina XVIII veka) i kao jedan od najlepših arhitektonskih spomenika na Fruškoj gori.

Legenda ga vezuje za despota Jovana Brankovića, a razlog za Vašu posetu može da bude i naklon moštima poslednjeg Nemanjića – Svetog Srpskog Cara Uroša.

VIŠE O NAMA

Sagrađena na izvorištu lekovite termalne vode, specijalna bolnica za rehabilitaciju ”Termal” u Banji Vrdnik, pored uživanja u prijatnom prirodnom ambijentu i komfornom smeštaju sa ljubaznim osobljem, nudi Vam, pre svega, mogućnost rehabilitacije i oporavka uz vrhunski medicinski tim stručnjaka koji raspolažu najsavremenijom opremom i načinima rada.

Sa otvorenim i zatvorenim bazenima, kongresnom salom, restoranom i različitom tipovima smeštaja, a na jedinstvenoj lokaciji, ”Termal” je već četiri decenije domaćin nebrojenim gostima iz zemlje i inostranstva. Uverite se i sami zašto nam se vraćaju sa rečima – „Kod vas je banja!“.

Kako do nas?

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS:

ADRESA
22408 Banja Vrdnik, ul. Karađorđeva br. 6

MAIL ADRESA
sbtermal.recepcija@gmail.com

TELEFONI RECEPCIJE
069-755-736
069-755-727