Vesti

Informišite se o najnovijim dešavanjima 

VESTI IZ ”TERMALA”

Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju “Termal”, Vrdnik”, posetili su Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam i Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig.
Direktor naše ustanove Dragan Kosovac ih je upoznao sa modernizacijom i ulaganjima u sve segmente rada i sve objekte u sklopu “Termala”, istakavši činjenicu da je konačno, posle 50 godina, rešen problem sa legalizacijom drugog i trećeg sprata hotelsko-banjskog kompleksa što otvara brojne mogućnosti za dalji razvoj. Takođe se zahvalio na odličnoj saradnji koju naša ustanova ima sa Ministarstvom, Pokrajinskim sekretarijatom i lokalnom samoupravom, opštinom Irig.
Kandić i Ivanišević su izrazili zadovoljstvo što je Banja Vrdnik već sada na drugom mestu po broju turista od svih banja u Srbiji i podsetili na činjenicu da je upravo “Termal” začetnik turizma u Vrdniku i opštini Irig. Najavljena je realizacija novih projekata i nova značajna ulaganja u “Termal” i Banju Vrdnik.
Miodrag Bebić je izrazio posebno zadovoljstvo razvojem i rezultatima “Termala” u poslednjih nekoliko godina, istakavši da mu je čast sto je pre imenovanja na funkciju bio zaposlen upravo u našoj ustanovi više od 15 godina i da ”Termal” doživljava kao svoju drugu kuću.

Danas smo bili domaćini našim prijateljima iz nemačkog grada Versmold, grada koji je od 2011. bratski grad Vrdnika.

Delegaciju Versmolda predvodio je gradonačelnik ovog prelepog grada Michael Meyer-Hermann, a goste su sa potencijalima ”Termala” i Banje Vrdnik upoznali direktor naše ustanove Dragan Kosovac, zamenik predsednika opštine Irig Miodrag Bebić i direktor Turističke organizacije naše opštine Dragan Dragičević.

Dogovoren je dalji razvoj saradnje dva bratska grada na svim poljima a posebno na polju turizma i boravka građana Versmolda u Vrdniku.

”TERMAL” je dobio nagradu za održavanje tradicije i ogromnu pomoć oko realizacije ” Vidovdanskog sabora”.

Direktoru naše ustanove Draganu Kosovcu, nagradu je uručio Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Ponosni smo što čuvamo tradiciju i istoriju Vrdnika i kosovskih vitezova Cara Lazara!

Sinoć je u ”TERMALU” svečano otvoren tradicionalni ”Vidovdanski sabor”.

Sabor je otvorio Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Okupljene su pozdravili i Nenad Ivanišević, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Miodrag Bebić, zamenik predsednika opštine Irig, kao i organizatori manifestacije Lazar Beli Pilipović i Slavko Stanišić, ispred Društva Vrdničana ”Vidovdan”.

U umetničkom programu nastupao je ansambl ”Renesans” a kao poklon Vrdničanima i brojnim turistima organizovan je koncert zvezde narodne muzike Halida Muslimovića.

Počela je letnja sezona na našim otvorenim bazenima!

Uložili smo puno truda u uređenje prostora i opremanje novim sadržajima u cilju Vašeg što prijatnijeg boravka na bazenima ”TERMALA”.

Dobro nam došli!

U SB ”Termal” je održan ”Kongres ruralnog turizma Vojvodine” u zaista izvanrednoj organizaciji Turističke organizacije Vojvodine.

Veliki broj vrhunskih predavača dočarao je učesnicima Kongresa sve aspekte bavljenja ruralnim turizmom, od same ideje bavljenja turizmom, preko načina obezbeđivanja sredstava, sve do marketinga i plasmana krajnje usluge odnosno proizvoda.

Mi iz ”TERMALA” smo se trudili da budemo dobri domaćini i dobri partneri u organizaciji ovako velikog i važnog događaja i sigurni smo da ćemo se opet videti, možda već sledeće godine!

Hvala svima!

”Vredne ruke Fruške gore”, manifestacija u sklopu ”Kongresa ruralnog turizma Vojvodine” na kojoj su svoje radove predstavile članice aktiva žena sa teritorije naše opštine a koju je svečano otvorio predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković.

BESPLATNO KUPANJE NA ZATVORENIM BAZENIMA SB ”TERMAL”, VRDNIK ZA SVE OSNOVCE SA TERITORIJE OPŠTINE IRIG TOKOM JUNA, JULA I AVGUSTA, UTORKOM I ČETVRTKOM OD 18 DO 20 ČASOVA

Predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković i direktor SB ”Termal” Dragan Kosovac, potpisali su ugovor kojim je predviđeno besplatno korišćenje zatvorenih bazena ”Termala” za sve osnovce naše opštine tokom celog leta.

Troškove ulaznica snosiće opština dok će svu logistiku i školu plivanja organizovati ”Termal”.

Početak je za dve nedelje, potrebno je da prijavite decu u školi koju pohađaju.

Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Milan Jarić, pomoćnik za turizam i regionalno privrednu saradnju u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, u društvu direktora SB ”TERMAL”, Dragana Kosovca, predsednika opštine Irig Tihomira Stojakovića i dr Nataše Pavlović, direktorke Turističke organizacije Vojvodine, na otvaranju ”Kongresa ruralnog turizma Vojvodine” čiji je domaćin po prvi put u svojoj istoriji bila naša ustanova.

INDIJSKI HIRURZI U POSETI ”TERMALU”

Dr Anand V. Naik (jedan od najvećih stručnjaka spinalne hirurgije u svetu) i dr Prerit Mathur sa klinike u Nju Delhiju, Indija, posetili su danas SB ”Termal”. Priznati lekari su u privatnoj poseti kod naše sugrađanke Tatjane Ðurović, koja je pre nekoliko meseci uspešno operisana u Indiji, kao njihov prvi pacijent iz Evrope. U toku boravka na poznatoj klinici, zamolila ih je da pregledaju nekoliko pacijenata u Srbiji koji imaju sličan problem kao njen i indijski doktori su ispunili obećanje i došli u Vrdnik. U dogovoru sa direktorom SB ”Termal” Draganom Kosovcem, dr Naik je danas pregledao više od 25 pacijenata iz cele Srbije. Ispred SB ‘Termal” kolege je pozdravio dr Human Samii a ovom prilikom se razgovaralo o mogućnosti rehabilitacije u našoj ustanovi pacijenata operisanih u Indiji koji su sa prostora bivše Jugoslavije, s tim što bi naši lekari prošli obuku za ovakav vid rehabilitacije od strane kolega iz Indije.

Kolektiv SB ”Termal” Vrdnik, bio je u subotu domaćin učesnicima četvrte konferencije Think-Tank-a Instituta za pojas i put, koja se održava pod pokroviteljstvom Ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji i Vlade Srbije.
Konferencija pod nazivom ”Međunarodna mreža Think-Tank razvoja infrastrukture” po prvi put je na jednom mestu okupila više od 50 istraživača iz Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.
Delegacija iz NR Kine predvođena je ključnim nacionalnim Centrom za inovacije i održivi transport Pekinškog saobraćajnog univerziteta, jednog od najprestižnijih na svetu, sa koga potiče veliki broj razvojnih rešenja vezanih za železnički transport i infrastrukturu, a pridružili su im se vodeći istraživači iz Srbije i drugih zemalja obuhvaćenih saradnjom u okviru Inicijative „Pojas i put”.
U radu konferencije učestvovali su predstavnici velikih kineskih kompanija u Srbiji, kao i veliki broj zvanica iz više od 20 zemalja.
U sklopu Konferencije potpisan je sporazum kojim se osniva Beogradski ogranak ”Centra za inovacije i održivi transport”.
Institut je zadužen za implementaciju srednjoročnog plana podrške Inicijativi „Pojas i put”, jednog od četiri najznačajnija dokumenta potpisana u toku Foruma za saradnju u okviru Pojasa i puta, koji je održan 18. oktobra 2023. u Pekingu.
Nakon obilaska radova na tunelu kroz Frušku goru, za Milenu Lazić iz Sektora za međunarodnu i razvojnu saradnju Generalnog sekretarijata Vlade Republike Srbije, predstavnike ambasada Kine, Poljske, ministarstva nauke Pakistana, predstavnike kineskog giganta CRBC koji izvodi radove na izgradnji tunela, generalnog direktora China Railways za Srbiju, predsednika opštine Irig Tihomira Stojakovića i njegovog zamenika Miodraga Bebića i brojne druge zvanice, priređen je svečani prijem u prelepom ambijentu naše letnje bašte.
Ponosni smo što je ”Termal” imao priliku da ugosti ovako važne zvanice, a od svih učesnika smo dobili velike komplimente i pohvale za celokupan utisak koji je boravak u našoj sredini ostavio na njih.
Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i predsednik Opštine Irig Tihomir Stojaković potpisali su danas u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ”Termal” u Banji Vrdnik ugovor o finansiranju izrade kompletne dokumentacije za ozakonjenje druge i treće etaže ove zdravstvene ustanove.
Aleksandar Sofić je pohvalio rad rukovodstva ”Termala” i Opštine Irig jer je za vrlo kratko vreme ostvaren evidentan napredak turizma u Banji Vrdnik i opštini Irig koji je rezultirao činjenicom da Vrdnik sa sedmog mesta po broju turista za svega nekoliko godina dođe na drugo mesto od svih banja u Srbiji.
Direktor SB ”Termal” Dragan Kosovac istakao je ogroman značaj konačnog ozakonjenja objekata ”Termala” na koje se čekalo decenijama, i koje otvara mogućnost novih ulaganja koja nisu mogla biti realizovana zbog ove situacije.
Direktor Kosovac i predsednik opštine Stojaković su se zahvalili Pokrajinskom sekretaru Sofiću na izuzetno uspešnoj saradnji ”Termala” i Opštine Irig kako sa ovim Sekretarijatom, tako i sa drugim Sekretarijatima Pokrajinske vlade.

PREDSEDNIK POKRAJINSKE VLADE IGOR MIROVIĆ U POSETI ”TERMALU”

Direktor naše ustanove Dragan Kosovac upoznao je Mirovića sa poslovnim rezultatima kao i planovima za dalji razvoj ”Termala”, ističući činjenicu da je Banja Vrdnik na trećem mestu po broju gostiju od svih banja u Srbiji. Kosovac je zahvalio Pokrajinskoj vladi na izuzetno uspešnoj saradnji i činjenici da je podržala brojne projekte zahvaljujući kojima je ”Termal” postao jedna od najopremljenijih zdravstvenih ustanova banjskog tipa i da neke od medicinskih aparata kojima raspolažemo nema nijedna druga ustanova u Srbiji. Sem opremanja medicinskog dela kao primarnog, oprema se i hotelijersko-ugostiteljski deo novim enterijerom, neophodnim mašinama i drugom tehničkom opremom, uređuju se i renoviraju bazeni i prostor oko njih. Igor Mirović se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu, ističući da je vidan napredak ”Termala” u svakom pogledu i da se taj napredak vidi na svakom koraku. Predsednik Pokrajinske vlade je najavio nova ulaganja u turizam u Vrdniku, a podsećamo da je upravo potpisan ugovor o izgradnji prečistača otpadnih voda u ovom mestu, vredan 860 miliona dinara.

Na današnjem Kolegijumu, direktoru Draganu Kosovcu uručen je prigodan poklon povodom godinu dana na čelu SB ”Termal”

Dragan je neko ko dolazi iz reda zaposlenih, više od decenije je deo našeg kolektiva i verujemo da je i to jedan od razloga evidentnog napretka ”Termala” na svim poljima!
Iskrene čestitke u ime zaposlenih u SB ”Termal”!

Danas smo 90 naših dragih koleginica obradovali prigodnim poklonom, poželevši im sve najbolje za Dan žena, 8. mart.
”TERMAL” DOMAĆIN BUDUĆIM MLADIM PREDUZETNICIMA
Drugi regionalni trening iz preduzetništva realizuje se u SB ”TERMAL” u Banji Vrdnik u periodu od 22-25.02.2024. godine.
Na treningu učestvuje dvadeset mladih sa teritorije Srema i dvadeset mladih sa teritorije Tuzle i okoline.
U okviru regionalnog treninga mladi će definisati svoje biznis ideje i u naredna tri meseca ih očekuje rad sa mentorima na razvijanju sopstvenih biznis planova.
Obuke se realizuju u okviru projekta “Sve na jednom mestu za podršku omladinskom preduzetništvu i prekograničnoj saradnji” koje realizuje Centar za omladinski rad iz Novog Sada u partnerstvu sa Udruženjem mladih “UM” iz Sremske Mitrovice, Centrom za edukaciju mladih iz Travnika i Fondacijom Tuzlanske zajednice iz Tuzle, a projekat finansira Evropska unija.
”TERMAL” OBNAVLJA SARADNJU SA ELEKTROPRIVREDOM SRBIJE I ELEKTRODISTRIBUCIJOM SRBIJE
Danas je u našoj ustanovi održan radni sastanak predstavnika SB ”TERMAL” i predstavnika sindikalnih organizacija ”Elektroprivrede Srbije” i ”Elektrodistribucije Srbije”, kompanija koje spadaju među najuspešnije u našoj zemlji.
Direktor ”TERMALA” Dragan Kosovac, pomoćnica direktora za zdravstvo dr Gordana Marošan i Milan Todorović iz Službe marketinga, predstavili su gostima sve potencijale naše ustanove, kako u pogledu boravka zaposlenih u EPS-u i EDS-u u svrhu odmora, tako i u svrhu lečenje i rehabilitacije u ”TERMALU”.
Naši gosti su u pratnji domaćina obišli zdravstveno-banjski deo, smeštajne kapacitete i restoran, a kao rezultat svega onog što smo ponudili i što su naši gosti danas videli, usledio je nedvosmislen dogovor oko skorog potpisivanja ugovora o saradnji čime će ”TERMAL” obnoviti saradnju sa dve gigantske kompanije nakon duge pauze.
Poverenje zaposlenih u ”Elektroprivredi Srbije” i ”Elektrodistribuciji Srbije” predstavlja veliki podstrek za nas i potvrdu kvalitetnog rada u svim segmentima.
BESPLATAN ULAZ NA BAZENE ”TERMALA” ZA SVE OSNOVCE TOKOM RASPUSTA

Za sve osnovce sa teritorije opštine Irig utorkom i četvrtkom, sve do kraja zimskog raspusta, biće besplatan ulaz na zatvorene bazene ”Termala”.

Troškove boravka dece na bazenima snosiće opština Irig.

Sporazum o saradnji potpisali su predsednik opštine Irig Tihomir Stojaković i direktor SB ”TERMAL” Dragan Kosovac.

NAJDRAŽI GOSTI
.Danas su nam u gostima bili i naši osnovci kojima su opština Irig i SB ”TERMAL” omogućili termine za besplatno korišćenje unutrašnjih bazena utorkom i četvrtkom.
Bilo je veselo i bučno, baš kako treba da bude, ali se i slušao trener koji je budno motrio na polaznike škole plivanja.
Deca su od odraslih kupača odvojena trakom i zaista uživaju u svojoj polovini bazena a neplivači su u posebnom, najplićem delu.
I ne brinite, ostavimo ih i da malo duže uživaju od predviđenog termina 😉
P.S. Temperatura vode je danas 30 C a temperatura vazduha na bazenima 29 C. Leto traje i u januaru!

VAUČERI

Od 07. do 15. januara obrađeno je više od 1.500 vaučera pri čemu je svaka rezervacija evidentirana u elektronski hotelski program, unesena na sajt Ministarstva, odakle je uzeta potvrda o svakoj pojedinačnoj rezervaciji. Zatim je svaka od više od 1.500 rezervacija potpisana i pečatirana od strane našeg ovlašćenog lica, skenirana i poslata mailom licima koja su izvršila rezervaciju. Sa tom potvrdom o rezervaciji apliciralo se za dobijanje vaučera. Ponosni smo što će više od 1.500 ljudi iskoristiti vaučere za boravak u SB ”TERMAL” i još jednom Vas molimo da shvatite da nam je za svaki vaučer bilo neophodno 10-15 minuta rada i da nismo uspevali da se javimo na sve pozive iako smo radili sa povećanim brojem radnika i bukvalno bez pauze. Hvala na razumevanju!

PRODUŽENI BESPLATNI TERMINI ZA OSNOVCE DO KRAJA FEBRUARA
Čitajući i uvažavajući Vaše komentare i sugestije, u dogovoru rukovodstva ”TERMALA”, rukovodstva opštine Irig i direktora škola u Vrdniku i Irigu, odlučili smo da TERMINE ZA OSNOVCE PRODUŽIMO SVE DO KRAJA FEBRUARA i da termini UTORKOM i ČETVRTKOM umesto jutarnjih budu od 19 do 20:30 časova!
Troškove ulaznica će kao i do sada snositi opština Irig!